Voordelen van de plamuurmengmachine

Efficiƫntie
De praktijk leert dat er ongeveer 30 minuten voor een pauze of voor het einde van de werkdag geen plamuur meer gemengd wordt. Met de plamuurmengmachine is het een druk op de knop en de gemengde plamuur komt direct uit de machine. Zo kan uw personeel de gehele arbeidstijd productief zijn.

Verlaging risico ziekteverzuim
Doordat het handmatig mengen van plamuur nog al wat fysieke inspanning vergt brengt dit een groot risico voor het ziekteverzuim mee. Gewrichten zoals polsen, elleboog en schouders en wat te denken van de rug krijgen het flink te verduren tijdens het handmatig mengen van de plamuur. Met het gebruik van de plamuurmengmachine is het risico van klachten in de gewrichten en uw rug geheel verdwenen. Onderzoek onder jachtwerven en schildersbedrijven die de plamuurmengmachine gebruiken wees uit dat er geen lichamelijke klachten meer zijn bij het mengen van plamuur.

Mengverhouding
Of u nu kleine of grotere hoeveelheden plamuur wilt hebben, de mengverhouding is altijd goed. De hydraulische motoren en de speciaal ontworpen pompen zorgen ervoor dat de verhouding altijd 50/50 is. Testen wezen uit dat de plamuurmengmachine nauwkeuriger werkt dan dat er handmatig gemengd wordt.

Productverlies en kwaliteit plamuur
Wanneer er handmatig plamuur gemengd wordt, en er zijn grotere hoeveelheden nodig, dan worden er meestal voor het gemak complete setjes aangemaakt. De plamuur die direct verwerkt wordt is nog soepel maar hoe langer de tijd vordert hoe moeilijker de plamuur te verwerken is met als resultaat dat de plamuur op een gegeven moment weggegooid wordt. Met de machine is het mogelijk om kleine hoeveelheden plamuur te mengen. Hierdoor kan er altijd met soepele plamuur te werken. U kunt zich voorstellen dat de verspilling van plamuur hiermee behoorlijk gereduceerd wordt.

Onderhoud
De plamuurmengmachine is een onderhoudsvriendelijk product. Vrijwel alleen de bewegende onderdelen vragen periodiek onderhoud. Uiteraard is het afhankelijk hoe intensief u de plamuurmengmachine gebruikt en welke producten u wilt mengen. Na gebruik (aan het einde van de werkdag) hoeft u alleen de mengkop en de mengbuis schoon te blazen met lucht en te reinigen met verdunning. Het verwijderen van plamuurresten is noodzakelijk om het mengproces niet te verstoren. Mocht de mengbuis niet meer naar behoren functioneren dan dient er een nieuwe mengbuis geplaatst te worden.

Goede service
Niets is onmogelijk dus er zou altijd een storing kunnen optreden bij de plamuurmengmachine. Binnen Europa streven wij erna om binnen 24 uur op locatie te zijn om de storing te verhelpen (afhankelijk van beschikbaarheid van vluchten). Buiten Europa proberen we zo spoedig mogelijk op locatie te zijn, uiteraard hangt dit ook af van beschikbaarheid en reistijd van de vluchten.

Ondersteunende leveranciers
Vrijwel alle bekende verf/plamuur producenten leveren de componenten voor het maken van plamuur in de vaten waar de plamuurmengmachine mee werkt. Hierdoor kunt u voor ieder project de plamuurmengmachine gebruiken. Leveranciers: o.a. Alexseal Yacht Coatings, Awlgrip, Boero, International yachtpaint, Jotun, enz. enz..

“Jachtbetimmering op maat”

Plamuurmengmachine

 

Plamuurmengmachine


 

Handelsmaatschappij D. Bonsink B.V. T: +31 (0) 38 3866836
Stouweweg 15 F: +31 (0) 38 3868221
Zwartsluis E: info@bonsink-yacht-painters.nl
Zie ook:
www.bonsink-yacht-painters.nl
www.bonsink-jachtbetimmering.nl